L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que té previst presidir aquest migdia el minut de silenci en memòria de la doctora Victòria Bertran, assassinada pel seu marit, el periodista Alfons Quintà, ha criticat que les notícies hagin destacat l'historial professional de l'assassí.


Ada Colau, que per primera vegada ha activat el protocol de dol per la mort d'una dona víctima de violència masclista a Barcelona, ha convocat un minut de silenci per avui a les 12:00 hores del migdia a la plaça de Sant Jaume "per mostrar l'absolut rebuig d'aquesta ciutat cap als assassinats masclistes".

"Espero que la plaça s'ompli, i que els i les que no pugueu venir, feu aquest minut allà on sigueu", ha demanat Colau.

"Mentrestant –ha afegit–, hi haurà temps per als matisos, hi haurà temps per als detalls d'interès periodístic, però la notícia que avui ha d'interpel·lar-nos, la que hem d'exigir per rigor i per justícia, és aquesta: 'La doctora Victòria Bertran ha estat assassinada pel seu marit'".

"Avui l'important no és ell, sinó ella, i l'injust sofriment de la seva família, amics i companys de feina, als quals aquesta ciutat acompanya en el seu dolor", ha conclòs l'alcaldessa.

D'altra banda, també la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, ha opinat que "el cas de la doctora Victòria Bertran, assassinada dilluns, demana a crits revisar quin periodisme fem".

Colau ha modificat la seva imatge de perfil de les xarxes socials i on abans s’hi veia una foto seva, ara es pot llegir una imatge en defensa de les víctimes de violència masclista: "Ni una menys", s’hi pot llegir.