Ada Colau ha demanat al PSC que es desmarqui de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola. Si no, ha advertit l'alcaldessa de Barcelona, Barcelona en Comú hauria de reflexionar sobre el seu acord amb els socialistes a l'Ajuntament de la capital.  "Algú es pot imaginar l'expresident de la Generalitat José Montilla votant per intervenir les institucions d'autogovern? Espero i confio que el PSC no participi d'aquesta decisió i que tots plegats treballem per revertir-la", ha dit en declaracions a TV3.

En aquest context, Ada Colau ha reconegut preocupació pel fet que els socialistes catalans estiguin al costat del PP i el PSOE en l'aplicació del 155. Si això passés, ha assegurat que generaria "una tensió no a Barcelona, sinó al conjunt de Catalunya", que portaria a una "reflexió" sobre el pacte municipal. "Es valoraria com ha anat i quines són les conseqüències. Seria una reflexió de l'organització, que seria qui prendria les decisions", ha assenyalat.

No obstant això, l'alcaldessa de Barcelona ha assegurat que farà "tota la feina possible" per evitar-ho. Colau també ha considerat incomprensible que el Govern espanyol pretengui continuar endavant amb l'aplicació del 155, quan el president Carles Puigdemont ha fet una "frenada" i no ha declarat la independència.

No a la DUI

Els comuns no donaran suport a cap declaració d'independència al Parlament. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha rebutjat qualsevol "acció unilateral" perquè considera que és una mala estratègia, atès que "redueix les majories socials" i es "redueixen els consensos". Ha reclamat un cop més el diàleg entre els governs català i espanyol per resoldre el conflicte.

Colau ha expressat així el posicionament de Barcelona en Comú davant una declaració d'independència al Parlament. Ara bé, l'alcaldessa ha recordat que ni la formació municipalista ni Catalunya en Comú participen a la coalició al Parlament, Catalunya Sí que es Pot, que es podria posicionar en una altra direcció.

L'alcaldessa ha demanat als governs català i espanyol que dialoguin en una "trobada bilateral". És una solució intermèdia, en la qual no es planteja —i rebutja— tant l'aplicació del 155 com la declaració d'independència.