L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha posat aquest divendres en qüestió la voluntat de "diàleg" de l'Estat amb les institucions catalanes i s'ha solidaritzat amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha declarat com a investigada davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Des de Twitter, Colau ha sortit així en defensa de Forcadell, que podria ser inhabilitada per haver permès el debat i votació d'un document de la comissió d'estudi del procés constituent que obria la porta a una via unilateral cap a la independència. "Com pot parlar l'Estat de diàleg mentre judicialitza un debat democràtic? Tot el meu suport a Carme Forcadell", ha escrit Colau en un tuit, en al·lusió a la denominada Operació Diàleg que promou el govern del PP.
 

Dijous, Colau va ser l'encarregada de llegir un manifest de suport a Forcadell en la concentració convocada per les entitats sobiranistes a la plaça Sant Jaume de Barcelona, en vigílies de la declaració judicial de la presidenta de la Cambra catalana.