1. Ada Colau fitxa Gemma Calvet

L'exdiputada independent d'ERC, Gemma Calvet, serà segurament la cap de Transparència de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquest càrrec de perfil absolutament tècnic  servirà per endreçar la institució supramunicipal que presideix l'alcaldessa Ada Colau. Oficialment, l'exdiputada serà nomenada en el proper Consell de Govern de la ciutat, la setmana vinent. Fonts de l'Àrea Metropolitana han assegurat a El Nacional que Colau li va oferir el càrrec a Calvet el mes de juliol pel seu currículum en la matèria.

2. Frau al Clàssic

La fiscalia anticorrupció de Barcelona va rebre el passat  19 d'octubre una denúncia d'un àrbitre assistent de primera divisió en què denunciava pressions del Col·legi Arbitral i la FEF per tal de potinejar el Barça Madrid del proper 21 de novembre, en perjudici dels interessos blaugranes. Segons informen L'Esportiu i l'AS i la COPE , la denúncia firmada per l'advocat expert en dret esportiu Jacinto Vicente Hernández, ha posat a investigar l'assumpte a la Guàrdia Civil.

3. Que Felip Puig es tranquil·litzi, diu la CUP

Dilluns d'aquesta setmana, el conseller en funcions d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va advertir a la CUP que no es podien traspassar diverses "línies vermelles". Unes advertències en plena negociació que no han caigut bé, segons sembla, ni a CDC ni, per descomptat, a la CUP. "El senyor Puig que es tranquil·litzi" o "no podrà estar en un govern amb la nostra complicitat", són algunes de les respostes que El Nacional ha pogut recollir de diputats electes de l'esquerra independentista.

4. Els tresorers de CDC

Daniel Osàcar va ser tresorer de CDC i imputat en el cas Palau. El va rellevar l'actual tresorer, ara detingut en el marc de l'operació Petrum III, Andreu Viloca. En l'interregne, l'actual conseller de Justícia, Germà Gordó, va ser l'encarregat d'informar davant el consell nacional de CDC de l'estat de les finances del partit en nom de l'executiva.

5. Nou Barris, el senyal

Nou Barris, el districte barceloní que va donar una confiança extraordinària a Barcelona en Comú, també ha fet disparar les alarmes a la formació d'Ada Colau i a les esquerres en general, després del 27S. La victòria de C's al districte és, per a la formació de Colau, un "toc d'atenció" que l'ha esperonat a ficar-se en la batalla de les espanyoles.

6. "La trituradora rellevant"

Segons els fiscals Jaime Bermejo i José Gringa, en l'anterior registre a la seu de CDC van trobar uns documents que van passar per una trituradora de paper al despatx del tresorer Andreu Viloca. Uns documents que la Fiscalia considera "rellevants". Segons CDC els papers de la trituradora recuperats pel Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil era una targeta de visita de Teyco i una carta del Departament de Medi Ambient.

7. Jutges del PP per jutjar Gürtel?

Les fiscals anticorrupció del cas Gürtel , Concepción Sabadell i Concepció Nicolau, han presentat dos informes al ple de la Sala Penal de l'Audiència Nacional  per tal de recusar dos dels tres magistrats que jutjaran aquest cas, Concepció Espejel i Enrique López. Els motius de la recusació són que Espejel va ser escollida gràcies als vots de Luis Bárcenas i del PP i que López va fer fins a 50 participacions a la fundació FAES. El ple haurà de decidir el 30 d'octubre.

8. Per referèndum, ni el del Sàhara

Espanya serà president del Consell de Seguretat de l'ONU a partir d'aquest mes de novembre. Una presidència en que s'obviarà el referèndum del Sàhara, bloquejat des del 1991 per no empenyar França. Sia com sia, Espanya, de referèndum, no en vol cap.

9. Un ronyó militar cada dia

La despesa militar diària ha passat dels 47,79 milions al dia durant el 2015 a una previsió de 47,84 milions pel proper 2016. Així ho diu un estudi del Centre Delàs sobre la despesa militar espanyola analitzant els Pressupostos Generals de l'Estat.

Postres de Músic

L'ABC lloa les virtuts asiàtiques de Millán-Astray, fundador de la Legión. Jean Claude Van Damme es preocupa pel futur de la humanitat. I qui defensa el marxisme?