L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, podria endur-se el fill que espera, a les obligacions laborals durant la baixa maternal, segons han confirmat fonts de l’Ajuntament. Així, han desmentit que la batllessa tingui decidit esgotar les 16 setmanes de maternitat, ja que això dependrà de “com es trobin la mare i el nen”.

Ada Colau es planteja dur el nen que espera, a la feina durant la baixa maternal. Això han confirmat aquest dijous fonts de l’Ajuntament a El Nacional, després que l’alcaldessa va recordar ahir a TV3 que quan va tenir el primer fill estava “molt activa amb el tema de les hipoteques”, i llavors “m’emportava el nen a tot arreu”.

Les mateixes fonts han desmentit, tal com havien publicat alguns mitjans, que la batllessa tingui segur que farà les 16 setmanes de baixa maternal -el nadó naixerà a la primavera-, i que això dependrà de l’estat de salut de mare i fill. En aquest sentit, han volgut remarcar que esgotar el temps de baixa maternal és una “possibilitat”, i que hi té dret.

D'altra banda, és segur que l’alcaldessa haurà d’acudir a l’Ajuntament durant la baixa, a causa de la normativa municipal que impedeix delegar el vot. De totes maneres, tal com ha reconegut la líder de BComú, ser batllessa “no és una feina habitual” i "jo no puc desconnectar del tot".

Sobre l’alcaldia accidental durant la baixa de Colau, les mateixes fonts han afirmat que la feina quedarà delegada als tinents d’alcalde Gerardo Pissarello i Jaume Collboni, obrint la porta a què es combinin el càrrec, però deixant clar que tot plegat “es decidirà més endavant”.

Seguir les passes de Bescansa?

La possibilitat que Colau acudeixi a la feina amb el fill, tot i que encara no s'ha confirmat, recorda el que va fer la diputada de Podemos Carolina Bescansa al Congrés el passat gener. En la sessió constitutiva de les Corts, la diputada va seguir la sessió des del seu escó amb el fill als braços:

Imatge: @miqueleandolini /Twitter

L'objectiu d'aquella acció, va voler deixar clar Bescansa, era reivindicar el dret de les mares a “criar com vulguin”... Li van ploure crítiques i aplaudiments gairebé a parts iguals.