El portaveu d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Xavier Domènech, ha assegurat aquest dimarts que tot i que Podem no participarà en l’assemblea fundacional del nou partit impulsat per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, podrà sumar-s'hi més endavant. Ara bé, en cas que la formació lila finalment no s’integri a la confluència, Domènech ha advertit que no acceptaran una coalició electoral.

“Les portes sempre estaran obertes, però s’ha de tenir disposició per entrar”, ha apuntat l’aspirant a liderar el nou partit d’esquerres i abast català en una roda de premsa al Congrés. A l’assemblea fundacional de la nova formació, aquest dissabte, hi participaran els membres de Barcelona en Comú, Iniciativa per Catalunya, Esquerra Unida i Alternativa, Equo i membres de Podem, però a títol individual.

La cúpula de Podem serà la gran absent. El líder del partit, Albano-Dante Fachin, va anunciar la setmana passada la decisió de la direcció de la formació lila de retirar la seva candidatura per formar part de la direcció del partit de Colau però va contemplar la possibilitat de fer una coalició amb el nou partit només quan es celebressin eleccions.

Davant d’aquest supòsit, Domènech ha volgut deixar clar que el nou “subjecte” no neix “en termes electorals” i per això “en cap cas" conceben un "escenari de coalició” en el cas que Podem finalment no es vulgui integrar però sí concórrer amb la confluència a unes eleccions catalanes.

Tot i això, Domènech ha insistit que aquest 8 d’abril es dóna el tret de sortida al nou espai, però que d’aquí en endavant es “seguirà construint” i per això s’ha dirigit a Podem i a tots els actors que s’hi vulguin sumar.