L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que "l'Ajuntament de Barcelona és l'administració que, malgrat no tenir competències, més està fent pels refugiats". L'alcaldessa ha defensat que el seu govern és l'únic que té un pla d'asil i refugi, l'anomenat Nausica, i que ha buscat places per fer l'acollida. 

Colau ho ha dit aquest matí en una entrevista a Rac 1, després de ser preguntada per les paraules de Jordi Évole al concert dels refugiats on va dir que el problema dels refugiats no era només de competències sinó d'"incompetències", Colau ha manifestat que "ningú s'ha de sentir ofès" per aquesta crítica, en referència al Govern de la Generalitat. 

"Sabem que no és suficient", ha recalcat Colau, que també ha defensat que cal que els polítics "ens exigim més" i que la ciutadania "ens ha d'exigir més". Tot i defensar el paper del consistori barceloní en aquesta crisi dels refugiats, l'alcaldessa ha assegurat que cal "buscar maneres de fer més". 

Una manifestació com la de l'Iraq

Pel que fa a la manifestació d'aquesta tarda, Colau ha defensat que arriba en "un moment molt necessari", per incidir en els estats europeus "que tenen a les seves mans el poder de canviar-ho" i també a la ciutadania que ha d'apostar "per l'esperança" i no per la por. 

"Si ens deixem portar per la por, Europa està perduda", ha subratllat Colau, que també ha demanat que la manifestació d'aquesta tarda a Barcelona sigui massiva com ho va ser la de l'any 2003 contra la guerra de l'Iraq, que va aplegar un milió de persones.