Ciutadans ha demanat la retirada del primer espot electoral oficial sobre el referèndum, emès aquest dilluns al vespre a TV3. També ha exigit saber quant ha costat el que consideren que és “propaganda” de determinats grups parlamentaris. Ho ha anunciat el portaveu de la formació taronja al Parlament de Catalunya, Fernando de Páramo, en una roda de premsa aquest dimarts.

“Ja n’hi ha prou de fer servir diners públics per fer propaganda de les bogeries de Puigdemont i Junqueras”, ha denunciat Fernando de Páramo, que ha assegurat que la televisió pública “ha d’estar al servei de tots els catalans, no al servei del procés”. En aquest sentit, el portaveu parlamentari ha defensat que “volem una televisió que sigui independent, no independentista”.

L'anunci, de 10 segons de durada, mostra una imatge de vies de tren i una veu en off que interpel·la l'espectador: "Vas néixer amb la capacitat de decidir, renunciaràs a ella?". No fa referència específica a l’1-O, però sí que finalitza amb el logotip de la Generalitat de Catalunya.