La diputada de Cs al Parlament Lorena Roldán ha demanat que el "tripartit separatista" expliqui la llei que empararà la celebració del referèndum al Parlament de Catalunya i no en actes convocats per ells mateixos, en referència al que es farà aquest dimarts al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

En declaracions fetes aquest diumenge, la diputada ha subratllat que el Govern ha cercat una altra data per parlar sobre la independència, però no convoca actes per parlar de la lluita contra la corrupció o de quan s'eliminaran els barracons a Catalunya.

Per això, Roldán ha demanat que "siguin valents i no s'amaguin darrere dels seus diputats", i vagin al Parlament a parlar d'aquesta llei davant de l'oposició, en lloc d'anar a actes convocats pel PDeCAT, ERC i la CUP.

Al servei del procés

Així mateix, la diputada ha valorat la trobada d'alcaldes de l'AMI i l'ACM celebrada aquest dissabte com un acte més que denota que els alcaldes independentistes "estan al servei de procés separatista, en lloc d'estar al servei dels seus municipis i els seus ciutadans".

A més, Roldán ha recordat que els alcaldes que hi van acudir representen un 43 % de la població, la qual cosa mostra, ha assegurat, que aquesta "repetició del 9-N no es podrà celebrar", perquè no es compta amb el 60% restant de la població.

També ha reiterat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, haurà de reconèixer que no podrà complir les seves promeses i, per tant, haurà de convocar eleccions autonòmiques, on Cs "sortirà per guanyar i "per canviar de Govern i no de passaport".