Tal com ja va avançar, C's ha registrat aquest dijous la petició de dictamen sobre la llei d’acompanyament dels pressupostos per les “partides ocultes” per finançar el referèndum que ha denunciat que contenen els comptes. El partit taronja ha denunciat l'opacitat del Govern que, diuen, presenta uns comptes "opacs" que preveuen amb partides ocultes finançar "un nou 9-N". 

El portaveu de la formació, Carlos Carrizosa, ha explicat que aquest divendres, abans que s’esgoti el termini, també recorreran el projecte de llei de pressupostos pel mateix motiu.

"Hem demanat un dictamen al consell de garanties estatutàries perquè pensem que són uns pressupostos que fan que tots els catalans paguin un nou 9-N i que paguin de la seva butxaca les estructures d’Estat que el Govern vol construir”, ha matisat.

El Consell de Garanties Estatutàries s'ha de pronunciar en el termini d'un mes però les seves conclusions no són vinculants. Davant la que més que probable possibilitat que el Govern tiri pel dret, Carrizosa ha afirmat que seria un símptoma més que l'executiu català va a la seva: “Em semblaria massa. Ja és massa que no facin cas del Consell de Garanties Estatutàries que és una institució catalana, prevista a l’Estatut... Crec que seria particularment greu”.