El secretari de comunicació de Ciutadans, Fernando de Páramo, ha demanat avui a l’executiu de Mariano Rajoy que “doni la cara” i faci “tot el que estigui a la seva mà” per aplicar la llei i evitar que es torni a celebrar “una consulta sobre la independència” a Catalunya.

De Páramo, però, no ha fet cap proposta d’acció concreta, ja que “això serà una decisió del govern central“. “Nosaltres sempre estarem al costat d’aquells que volen defensar les lleis democràtiques a Catalunya, perquè creiem que els polítics no poden saltar-se les lleis”, ha remarcat.

Sobre la possibilitat d’aplicar el famós article 155 de la Constitució, segons el qual el Govern espanyol pot intervenir una comunitat autònoma i obligar-la a complir la llei estatal, el també diputat al Parlament ha dit que “aquesta és l'última de totes les opcions contemplades”. “El Govern té suficients instruments per impedir la consulta”, assegura.

En una entrevista a Europa Press, el secretari de comunicació ha etzibat a Esquerra Republicana i el PDeCAT que “repetir, repetir i repetir plebiscitàries, referèndum i 9-N fins que surti el que ells volen” és molt poc democràtic. “Quan un perd a les urnes ha d’assumir la derrota”, ha subratllat. Precisament sobre això, ha recordat que els partits independentistes van presentar les últimes eleccions autonòmiques com un plebiscit sobre la independència i “el van perdre”.  

Eleccions imminents

De Páramo considera que la situació política catalana està regida per la “inestabilitat” i, segons ell, l'única solució viable per corregir aquesta dinàmica passa per unes noves eleccions. “Quan un deixa el present i el futur de Catalunya en mans d’una assemblea de la CUP, és molt probable que torni a haver-hi eleccions”, afirma.

Des de Cs es contempla la possibilitat que les eleccions es puguin convocar en “qualsevol moment” i estan preparats per a l’hipotètic escenari. De fet, De Páramo va encara més enllà i demana que, “si quedem en aquesta posició de líders de l’oposició”, el PSOE i el PP els donin suport i que Podem triï bé i no prefereixi “el senyor Oriol Junqueras com a president de la Generalitat, sinó que ho sigui Inés”.