Ciutadans insisteix en l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola. Així ho ha reiterat aquest dimecres el seu portaveu al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, que ha demanat al govern espanyol "que no titubegi, que es mogui, que faci alguna cosa". Aquesta cosa és "aplicar el 155 per convocar eleccions a Catalunya", ha defensat Carrizosa.

El portaveu parlamentari de Cs ha advertit el Govern de Rajoy que "estem a quatre dies" de la declaració de la independència per part de la majoria independentista i que per això ha d'actuar per impedir que es produeixi. "Que no dubti més i convoqui ja eleccions democràtiques", ha defensat Carrizosa, que ha denunciat que Junts pel Sí i la CUP "tenen la democràcia segrestada".

Sobre el discurs del rei Felip VI, el representant de Ciutadans ha valorat que "va deixar clar que les institucions estan sent utilitzades fora el marc legal". Ha menystingut el fet que el monarca espanyol no fes cap referència a les persones ferides. "Els jutges hauran de determinar si va produir-se un ús il·legítim de la força", ha afirmat Carrizosa després de ser preguntat en diverses ocasions sobre si justificava l'actuació desproporcionada de la policia espanyola.

"Pretenen fer servir les parets d'aquest edifici com a caixa de ressonància de Junts pel Sí i la CUP, per donar una aparença de legitimitat a un Parlament il·legítim", ha criticat el portaveu de Ciutadans. La cambra, ha insistit, "no serveix a tots els catalans, sinó als interessos d'una majoria exigua que li ha donat una llei electoral injusta".

En la mateixa línia que uns minuts abans ho ha fet el PP, Carrizosa també ha anunciat que Ciutadans s'adhereix a la mobilització de Societat Civil Catalana per aquest diumenge a la plaça d'Urquinaona de Barcelona.