Ciutadans vol reformar la llei d’Acció Exterior i, entre els punts més polèmics, inclou la prohibició d’emprar el terme "país" per referir-se a Catalunya. El partit d’Inés Arrimadas vol evitar "ambigüitats" i recorda al Govern que l'Estat té competència "exclusiva" en aquesta matèria. Ciutadans argumenta que pràctiques com aquesta no beneficien les relacions de Catalunya més enllà de les seves fronteres. Per aquest motiu, han presentat una proposta per reformar la llei d’Acció Exterior i “millorar la relació del Govern amb la Unió Europea en benefici de tots els catalans”.

La diputada Susana Beltrán ha explicat que el document destaca la necessitat que el Govern i el conseller d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors, Raül Romeva, “es coordinin amb el govern d’Espanya” i ha instat el conseller a “respectar aquesta competència que recullen tant la Constitució com l’Estatut”.

D’altra banda, C’s ha insistit en la necessitat que tots els partits dialoguin sobre aquesta qüestió i ha assegurat que “treballa des del Parlament perquè aquest punt es tracti políticament”. C’s també remarca que “la majoria de ciutadans no donen suport al projecte separatista de la Generalitat”. Justament, la memòria de la llei que ha presentat el partit taronja recorda que diversos punts de la llei catalana estan suspesos pel Tribunal Constitucional. Això justificaria la necessitat de “reconsiderar” alguns dels continguts, argumenten.