El portaveu adjunt de Ciutadans al Parlament, Fernando de Páramo, ha recriminat al Govern el “control dels mitjans de comunicació públics” i ha demanat que es faci efectiu el cessament de la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, i si ja hi ha candidats per substituir Vicent Sanchis com a director de TV3.

La pregunta exposada aquest dimecres durant la sessió de control al Govern, deixa cua. El 6 d’abril, el Parlament va aprovar, amb el suport de tots els grups parlamentaris menys Junts pel Sí, la reprovació de Sanchis com a director de TV3 i la destitució de Llorach.

Gairebé dos mesos després d’aprovar-se aquestes peticions, De Páramo ha tornat a exigir al Govern que prengui mesures contra Llorach i Sanchis i ha assegurat que el Govern fa un ús partidista dels mitjans públics. En concret, el portaveu de la formació taronja ha arremès contra Sanchis, per anar a un “míting de l’ANC amb una estelada de dos metres al darrere”.

Com a resposta, la consellera de Presidència, Neus Munté, ha assegurat que Sanchis va ser convidat a expressar la seva opinió i fer una anàlisi periodística de la realitat política catalana. “Celebro que Sanchis tingui opinió”, ha assegurat la consellera.

Així mateix, ha criticat “l’obsessió malaltissa” de Ciutadans en referència a TV3 i ha acusat el grup d’Inés Arrimadas de voler retallar els recursos dels mitjans públics “per afavorir els interessos dels mitjans que no són públics”.