El portaveu adjunt de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Fernando de Páramo, ha demanat al govern espanyol que actuï per impedir la celebració del referèndum i que no faci com el 9-N, quan creu que "va fer campana i va mirar cap a una altra banda".

En una roda de premsa aquest dimecres, De Páramo ha reclamat a l'Estat que apliqui "tota la normativa jurídica" i ha defensat que és decisió de la Moncloa prendre mesures com ara la suspensió de l'autonomia de Catalunya. La feina de Ciutadans, però és la de liderar l'oposició, ha dit el portaveu adjunt de Ciutadans.

Preguntat sobre la possibilitat que Cs porti la llei del referèndum davant la Fiscalia, De Páramo ha dit que el ministeri públic és autònom per actuar com cregui oportú i que des del seu partit respectaran totes les decisions judicials que es prenguin.

El diputat de Ciutadans ha qualificat de "nyap" la llei del referèndum presentada aquest dimarts. "L'1-O va en camí de ser més barroer que el 9-N", ha afirmat De Páramo. També ha recordat que el 9-N va costar 13 milions d'euros.