El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha titllat la cimera convocada pel Govern d’un “engany que només serveix per mantenir viu el procés”.

Carrizosa ha comparegut davant els mitjans poc després de les declaracions dels participants a la reunió del Govern, convocada per analitzar en quina situació es troba la política catalana. Un dels principals absents a la cimera ha estat Catalunya en Comú, que ha reiterat la celebració d’un referèndum “de país” basat en la convocatòria del Pacte Nacional pel Referèndum.

Contràriament als comuns, sí que ha assistit a la reunió el líder de Podem, Albano-Dante Fachin. La formació taronja ha assegurat que Podem és “la crossa del separatisme” i que la discrepància entre la formació morada i Catalunya en Comú evidencia “la crisi que pateix l’esquerra catalana”, que no té un relat clar sobre la independència.

Sobre la reunió, Ciutadans considera que és “un engany” del Govern per tal de “mantenir viu el procés”. Així ho ha assegurat Carrizosa després de constatar que la cimera no ha servit per fixar data ni pregunta, un dels deures pendents de l'Executiu de ​Carles Puigdemont i una de les principals reclamacions d’ERC, la CUP i les entitats sobiranistes.

“Per tal que no se’ls baixi el suflé, el Govern s’ha d’anar inventant coses, com aquesta reunió”, ha reblat Carrizosa. Després d’aquesta afirmació, el portaveu de la formació ha criticat el Govern per “mantenir aquest engany i fer durar una mica més una legislatura que està pràcticament acabada”.