Ciutadans de l'Estat espanyol que no viuen a Catalunya han impulsat un manifest de suport a la candidatura del president a l'exili, Carles Puigdemont, i els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí a les eleccions europees. 

Recorden que les eleccions europees són circumscripció única, així que qualsevol ciutadà espanyol, visqui on visqui, pot votar la llista de Puigdemont. Per això, animen a "tots els demòcrates d'Espanya" a fer-ho, ja que creuen que "aquestes eleccions s'han convertit en un plebiscit entre la democràcia o l'autoritarisme" i defensen que "és fonamental que tinguin veu a Europa, al Parlament Europeu, per la democràcia, per la llibertat".

Al text,  lloen que "Puigdemont, Comín i Ponsatí han desafiat el règim del 78 com mai s'havia fet fins ara" i representen la "desfranquització" d'Espanya per aconseguir que "es comporti com una democràcia europea". "Aquí la cosa ni va de candidats ni va de partits, simplement va de democràcia sí o democràcia no", apunten.

Entre els signants hi ha cares conegudes com l'advocat Gonzalo Boye, la periodista Bea Talegón o el coordinador federal del Partido Somos Andaluces, Pedro Ignacio Altamirano. També hi ha ciutadans de municipis tan variats com Málaga, Madrid, Bilbao, Vigo o Sevilla.