El grup municipal de Ciutadans a Badalona ha estès la mà al PP i el PSC per arribar a un acord de governabilitat a la ciutat per trobar "un candidat a l'alcaldia que defensi la unió i la no divisió entre els badalonins".

En un comunicat, C's ha sostingut que l'alcalde ha de ser una persona de consens pactada per PP, PSC i C's que garanteixi "la neutralitat institucional", millori les polítiques socials, el suport a les pimes i emprenedors, la gestió dels serveis públics i posi més esforços contra la corrupció i per la transparència. En aquest sentit, el partit ha subratllat que "s'ofereix a treballar per arribar a un acord" després del qual elegir un nou alcalde i definir un pla de ciutat que comporti millores per a tots els habitants.

C's ha fet aquest oferiment l’endemà que l’actual equip de govern decidís obrir les portes per atendre els ciutadans malgrat que el jutge suspengués l'acord pel qual els treballadors podien anar a treballar i atendre el públic. Per aquest motiu, el jutjat d'instrucció número 5 de Badalona, en funcions de guàrdia, va obrir una causa penal pel suposat delicte de desobediència després de rebre una denúncia del PP.

ICV-EUiA no donarà suport a cap govern que inclogui el PP

El grup d'ICV-EUiA al municipi ha assegurat que no donarà suport "ni per activa ni per passiva" a un canvi en el govern municipal que inclogui el PP.

En un comunicat emès aquest dijous, la coalició ha assenyalat que "sempre" ha mantingut converses amb el PSC de Badalona amb la intenció que entrés al govern, a més d'apuntar que l'esquerra no pot permetre que el PP torni a governar.

ICV-EUiA ha defensat la decisió, pactada entre executiu municipal i sindicats, respecte del 12-O, que dóna "llibertat d'elecció" al personal sobre els festius.