Fita singular del grup parlamentari de Ciutadans. Si normalment els diputats unionistes protagonitzen durs enfrontaments amb la resta de l'arc parlamentari, especialment amb els grups sobiranistes, aquesta vegada han aconseguit la imatge contrària: unir tots els grups a la seva proposta de limitar l'ús de WhatsApp a les administracions públiques catalanes, que ja s'està regulant des del Parlament després de l'aprovació de la proposta. 

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades ha emès els darrers dies un dictamen que, a petició de Ciutadans, corrobora el que alertava el partit: "Cal utilitzar una missatgeria instantània segura, no totes són adequades per a un ús corporatiu o institucional". "Això significa un gran avanç i demostra la preocupació que existeix per la privacitat", assegura la diputada Susana Beltrán, que va ser l'encarregada de defensar la proposta a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament a final del mes de setembre.

La iniciativa del partit taronja va tirar endavant amb els vots favorables de tots els diputats de la comissió, que es van alinear per alertar sobre l'ús de serveis de missatgeria instantània amb servidors als Estats Units, on la legislació és menys proteccionista. Beltrán destaca que "és la primera vegada" que a la Unió Europea es regula la missatgeria instantània d'una administració per "protegir les dades dels ciutadans".