Panorama similar en el Congrés al sortit de les urnes el passat 26-J, segons el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). El PP seria avui el partit més votat en unes eleccions amb un 28 per cent, encara que cau vuit dècimes, segons l'enquesta del CIS, que confirma una caiguda d'Unidos Podemos, del 20,3 al 18,5 per cent, mentre que Cs puja tres punts fins al 17,5 i el PSOE perd set dècimes (24,2).
Unidos Podemos acusa així el desgast per la crisi catalana en el sondeig del Centre d'Investigacions Sociològiques, que es va realitzar entre els dies 2 i 11 d'octubre i és la primera amb estimació de vot dels diferents partits des del referèndum a Catalunya de l'1-O. Cs, en canvi, s'apropa ja a Unidos Podemos i les seves confluències i se situa a un només punt percentual del partit de Pablo Iglesias, encara que no arriba a superar-lo.

Des de l'última enquesta amb estimació de vot del CIS, publicada al juliol, els partits catalans amb prou feines acusen variacions en els seus suports electorals, ja que ERC passa d'un 2,9 a un 2,7 per cent, el PDeCAT també perd una dècima fins a l'1,6, mentre que la confluència catalana de Podemos (En Comú Podem) perd dues dècimes fins al 3,5.

 


Malgrat la caiguda de set dècimes del PSOE, escurça en una dècima la seva diferència amb el PP, del qual ja només el separa un 3,8 per cent en estimació de vot. Entretant, el PNB puja tres dècimes i passa de l'1,0 a l'1,3 per cent, en tant que EH-Bildu en perd una altra i es queda en el 0,7 i Coalició Canària també cau una dècima, fins a situar-se en el 0,3.