El diputat de Ciutadans al Parlament, Jorge Soler, ha confirmat aquest dimecres que el trilingüisme és un dels punts inclosos en l'anomenat 'paquet català' que forma part de les negociacions que s'estan duent a terme a Madrid amb el PP per investir Mariano Rajoy president del govern.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Soler ha apostat per instaurar aquest model a les escoles perquè ha assegurat que el trilingüisme "és una de les grans oportunitats de millora que tenim a Catalunya" en matèria educativa. En aquest document, que el partit d’Albert Rivera hauria posat damunt la taula, també s'hi inclou una millora del model de finançament català.

El diputat ha insistit que actualment amb la immersió els alumnes "no surten preparats en competències lingüístiques ni de català ni de castellà" i per això "cal un Pacte Nacional per a l'Educació a Madrid".

"Integrar el trilingüisme a les escoles de Catalunya ens sembla extremadament potent i important", ha afegit el diputat de C's. Jorge Soler ha explicat que la implantació del trilingüisme a les aules formaria part d'un "pla de millora total de la docència", on un dels eixos bàsics seria la implementació de les classes en anglès. Segons Soler, a Catalunya i a Espanya "la classe d'anglès és de la matèria i no es fan en anglès altres assignatures".

Paquet català

En aquest 'paquet català' que C's hauria posat damunt la taula en les negociacions per a la investidura de Mariano Rajoy, també s'inclou la millora del model de finançament per a Catalunya i un compromís per accelerar inversions en infraestructures. En aquest capítol, el partit d'Albert Rivera situa el corredor Mediterrani com una de les obres clau que caldria desenvolupar la propera legislatura.

Pel que fa al ritme de les negociacions, Jorge Soler ha negat que C's estigui rebaixant les seves exigències inicials en temes com la corrupció i ha recordat que aquesta continua sent una "línia vermella que no es pot traspassar".

"Estem marcant l'agenda del canvi", ha dit Soler, "que els polítics s'asseguin a negociar és cultura democràtica". Segons el diputat, C's no està fent política de peix al cove sinó que està donant resposta a les necessitats dels ciutadans perquè "els nostres polítics catalans ens han abandonat". "Jo el que veig és que se'n van legítimament a tocar la guitarra a Cadaqués i a menjar paella amb els Mossos", ha afegit.

Terceres eleccions?

Sobre unes eventuals terceres eleccions al Congrés de Diputats, Soler ha dit que "seria dir als ciutadans que s'han equivocat" i ha retret al president del govern en funcions, Mariano Rajoy, que hagi marxat de vacances quan té la responsabilitat de negociar una investidura i un nou govern.

El diputat de Ciutadans al Parlament ha carregat contra els actes de la Diada perquè considera que s'ha convertit en una celebració "separatista". En aquest sentit, ha assegurat que hi ha "connivència política" amb la manifestació convocada per les entitats sobiranistes i ha afegit que "l'estructura del govern facilita la creació dels actes independentistes". Jorge Soler ha tornat a situar Sant Jordi com un dia "que sí que representa tots els catalans".