El grup municipal de CiU a Tarragona no assistirà a la visita del rei Felip VI d’aquest dijous en protesta per la falta de finançament per part de l'Executiu central dels Jocs del Mediterrani Tarragona 2017.

El portaveu de CiU a l'Ajuntament tarragoní, Albert Abelló, ha anunciat avui que el seu grup municipal no assistirà a l'acte de presentació de la mascota dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, que presidirà dijous el rei Felip.

"Sempre des del respecte a qualsevol personalitat, no assistirem a l'acte perquè el considerem incoherent", ha sostingut Abelló. Així mateix, ha assenyalat que es tracta de la segona visita del Rei a Tarragona en el marc dels Jocs del Mediterrani "obviant el finançament per fer possible l'esdeveniment esportiu". És per això que Abelló ha criticat que "el Rei torna a venir abans que el finançament de l'Estat espanyol".

Monedes de xocolata

El 16 de març del 2015, Felip VI va presidir l'acte de constitució del comitè d'honor dels Jocs 2017, previstos del 30 de juny al 9 de juliol del 2017. En aquest sentit, Abelló ha reiterat que l'Executiu espanyol havia d'aportar 15 milions d'euros per a la construcció del centre aquàtic i la reforma de l'estadi d'atletisme i del nou estadi del Nàstic. No obstant això, denuncia el convergent, "aquests 15 milions s'han convertit en 3,4 i ni tan sols han arribat". Abelló ja es va mostrar molt crític en la primera visita de Felip VI i va ironitzar amb que sols portaria monedes de xocolata, com els reis d'Orient als nens.

En aquesta segona visita, el portaveu de CiU ha assenyalat que "queda poc més d'un any per a la celebració dels Jocs 2017 i aquest dijous a la butxaca del Rei només hi haurà, de nou, monedes de xocolata".