El president del grup municipal de Convergència i Unió (CiU) a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, la regidora de C’s a l’ens municipal, Carina Mejías, i el regidor del PP al Consistori, Alberto Fernández Díaz, han fet un front comú contra l'ordenança municipal de les terrasses que ha engegat l’alcaldessa Ada Colau. Els membres dels tres partits han convocat conjuntament una roda de premsa on han demanat la celebració d’un ple extraordinari en què esperen que s’hi afegeixin altres formacions.

Per Trias, la situació “d’ingovernabilitat” actual ha generat “resultats escandalosos” que posen en perill l’equilibri i la pervivència del sector de la restauració. En aquest sentit, la iniciativa de Ciutadans té la voluntat d’unificar els criteris per districtes, un tema que segons Mejías “mereix més atenció per part del Govern municipal”. Alberto Fernández ha reclamat una ordenança que “proporcioni seguretat jurídica” i “no amenaci la creació de llocs de treball”.

Especialment crític amb Colau s’ha mostrat Trias, qui ha reprovat de l’alcaldessa la seva “incapacitat de diàleg” per arribar a consensos, ja que assegura que la normativa de terrasses s'ha convertit en "un desgavell superior a l'imaginable". En aquest sentit, el regidor de CIU ha exemplificat que la supressió de taules del mercat de la Boqueria ha comportat actituds incíviques i antihigièniques com “trobar gent que per menjar s’ha d’asseure a terra”. 

D’altra banda, Mejías ha criticat la deixadesa de Colau amb “un sector econòmic tan important per a la ciutat” que ha comportat que determinats locals històrics hagin perdut les seves terrasses. Per això, des de Ciutadans defensen una proposta de resolució que doni equilibri a les terrasses sense renunciar a la qualitat dels espais públics. 

El dirigent popular ha lamentat que les decisions que es prenen al respecte provinguin d’una comissió tècnica on no participen tots els grups municipals. Segons Alberto Fernández, el conflicte existent perpetua les molèsties en el sector de la restauració a causa de “la inacció municipal”.

El ple extraordinari que pretenen forçar CiU, C's i PP té de termini per convocar-se fins al 23 de setembre i, en cas que no es faci, es pot ampliar amb un marge de deu dies més.