El secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, ha qualificat la reunió del Govern d’aquesta tarda d’una “pèrdua de temps i una pantalla passada”. “No n’esperem res, tothom sap que un referèndum unilateral i il·legal no té cap recorregut”, ha reblat.

A la mateixa hora a què estava convocada la roda de premsa del PSC, a les 13 hores, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaria ha comparegut davant els mitjans a Madrid per assegurar que el referèndum és “innegociable”.

Illa ha secundat les paraules de la vicepresidenta però també ha fet responsable de la situació a Catalunya l'executiu de Mariano Rajoy. “S’ha de fer política i ens agradaria escoltar propostes de desbloqueig, tant des de Madrid com a Catalunya”, ha assegurat Illa.

Més enllà d’aquests apunts sobre la cimera d’aquesta tarda, Illa no s’hi ha volgut entretenir, ja que considera que és una “pèrdua de temps”.

Reunió "monogràfica" entre Sánchez i Iceta

El secretari d'organització també s’ha referit a la reunió celebrada aquest dilluns al matí entre el nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta. Segons ha assegurat, ha estat una "reunió monogràfica" sobre la situació de Catalunya on els dirigents socialistes han discutit sobre la política catalana i han analitzat els escenaris futurs que es poden portar a terme.

Per altra banda, aquest cap de setmana han finalitzat les assemblees de les 16 federacions dels socialistes catalans per escollir els delegats. En total, hi haurà 77 delegats del PSC al congrés federal del PSOE sobre un total de 1.004 amb dret a vot.