La presidenta de Madrid, Cristina Cifuentes, ha assegurat que aquest any no farà vacances a l'estiu perquè creu que "no han de ser una obligació sinó una opció voluntària".

"Jo prefereixo quedar-me treballant perquè no se m'ocorre millor lloc que estar aquí treballant a la Puerta del Sol el que queda de juliol i agost", ha assegurat per defensar la seva postura. Més enllà de tenir la possibilitat d'interrompre les vacances quan sigui necessari en ser un càrrec públic, les seves declaracions no han estat exemptes de polèmica, ja que les vacances són un dret recollit tant a la Constitució Espanyola com a l'Estatut dels Treballadors.

De fet, així ho ha assegurat la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, que ha matisat les paraules de Cifuentes en un esmorzar informatiu. "Jo respecto totes les decisions personals, però el contracte de treball a Espanya dona vacances a tots els treballadors", ha indicat.

Membres d'altres partits, així com també representants dels sindicats, han lamentat les declaracions de la presidenta de Madrid, ja que consideren que qüestionen el dret a les vacances. Les seves paraules "ajuden a destruir els drets conquerits", ha assegurat el líder d'Esquerra Unida, Alberto Garzón.

Més enllà de la política, la polèmica també ha generat enrenou a les xarxes socials.