Centenars de manifestants, majoritàriament estudiants, han tallat aquesta tarda 7 vies de l'AVE i Rodalies a l'Estació de Sants de Barcelona, amb la qual cosa s'ha interromput el servei. Els concentrats s'han aplegat a l'andana de l'estació i han acabat baixant a les vies, on s'han instal·lat. L'acció, organitzada pel Comitè de Defensa de la República, forma part de l'aturada de país a favor dels presos polítics.

L'estació ha quedat completament tancada pels cossos de seguretat passades les set de la tarda i fins gairebé les deu. 

El tall de les vies ha estat com el que s'ha produït aquest matí a les vies de l'AVE a Girona, que ha concentrat també centenars de persones.

Els manifestants han enganxat una pancarta contra l'aplicació de l'article 155 de la Constitució en un dels combois de l'AVE que esperava a l'estació.

A Barcelona els estudiants han pogut fer l'acció sense presència policial, però al cap d'uns minuts s'hi han traslladat efectius de la Policia Nacional, que han estacionat furgones davant de l'estació.

L'operatiu policial, ara sota el control de l'Estat, ha decidit que fossin els Mossos els qui s'ocupessin de la seguretat. Cap a les 18:30 efectius antiavalots dels Mossos s'han desplegat per l'Estació de Sants, i han estat rebuts amb crits de "fora les forces d'ocupació". Després de baixar a les vies de l'AVE i conversar amb els concentrats, han optat finalment per retirar-se. Els manifestants han cridat llavors "presos polítics, llibertat". L'estació ha quedat completament tancada pels agents passades les set de la tarda. 

 

Després d'unes hores, cap a les 21:15, els manifestants han anat desallotjant l'estació amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra.

Tot i això, els ocupants han marxat per diverses sortides, alguns han sortit per la porta del darrere, altres han agafat els trens de Rodalies i un grup majoritari ha sortit per la porta del davant.

Finalment, els Mossos han realitzat un cordó policial perquè la gent abandonés l'estació i facilités l'accés als qui no han pogut agafar els trens cap a Madrid durant aquesta tarda.

mossos sants - Roberto Lázaro