Després que ahir l'exèrcit comuniqués als ajuntaments de Girona i Celrà que dilluns vinent faran maniobres militars per alguns camins rurals de la zona, i després que l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, decidís prohibir-les, avui ha assegurat a El Nacional que des del consistori faran "tot el possible" per fer veure, ha dit, "que no els volem aquí".

Precisament per això, i convençut que l'exèrcit no respondrà al seu comunicat en què ell mateix demanava "que cessin les maniobres militars en espais estrictament no militars", Cornellà ha convocat per dilluns al matí un "acte simbòlic" al castell de Sant Miquel, situat al Massís de les Gavarres, i que està a cavall entre els dos municipis esmentats (que, a més, el gestionen conjuntament), "perquè es vegi que estem en contra de les maniobres".

El punt de trobada per anar fins al castell serà a Girona i serà una forma de fer veure a l'Estat la "resposta ciutadana" que comporta la presència de l'exèrcit en aquestes poblacions.

Ara bé. Tot i deixar clar que no volen militars recorrent el poble ni el terme municipal, l'alcalde de Celrà té clar que les maniobres es faran igualment perquè "no ho podem aturar" encara que hagin fet el ban municipal, ja que ells "es regeixen per unes altres normes".

El desplegament

El Ministeri de Defensa té previst desplegar uns 80 soldats, quatre camions i dos autobusos. Cornellà té clar que això "no és una casualitat", ja que el novembre el ple de l'Ajuntament va aprovar una moció per la qual rebutjava la presència de l'exèrcit i deixaven clar que "no poden dur a terme maniobres militars en tot el terme municipal de Celrà".

És per això que el consistori creu que aquest acte és "una estratègia més de l'Estat contra els ajuntaments, institucions o entitats que donen suport al procés independentista de Catalunya" per atemorir-los i laminar tots els passos que han fet a favor del procés sobiranista. "Fins ara mai havien vingut a fer maniobres", ha subratllat l'alcalde.

De fet, la CUP també va deixar clar al seu compte de Twitter que no volen que hi hagi maniobres militars "ni a Celrà, ni a Girona, ni enlloc" i van assegurar que "l'única maniobra és la retirada".

Acabar amb l'exèrcit

La CUP Poble Actiu ha aprofitat l'ocasió per presentar al·legacions a les modificacions de les ordenances del Parc Natural de la Serra Collserola per prohibir la totalitat de les activitats de les forces armades.

I és que tot i les resolucions aprovades per l’Assemblea del Consorci del Parc Natural de Collserola, pel Parlament, per la Diputació de Barcelona, per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i pels ajuntaments d’Esplugues de Llobregat, de Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola i de Molins de Rei, totes elles sol·licitant la prohibició de les activitats de l’exèrcit al Parc Natural de la Serra de Collserola, el Consorci del Parc va aprovar provisionalment la presència de l’exèrcit sota alguns condicionants.