L'escull dels noms de la nova Convergència continua cuejant. Aquest matí, l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha qualificat de "equivocació tàctica" sotmetre primer a discussió dels militants els possibles noms del nou partit, que han de substituir a CDC, abans que definir la formació. 

En una entrevista de Catalunya Ràdio, ha fet aquestes valoracions després que la primera jornada del congrés finalitzés aquest divendres sense consensuar un nom davant les crítiques de sectors de les bases, davant el que es va optar per ajornar aquesta decisió. De fet, ha opinat que els dos noms proposats són "una ximpleria" que han acabat provocant un "enrenou".

"Has de definir primer el que és el partit, generar un bon ambient i després pots discutir el nom", ha assenyalat Trias. De fet, ha reconegut que no li agrada cap dels dos noms que s'han posat sobre la taula per refundar el partit. "No m'agrada cap dels dos noms. Trobo a faltar la paraula Convergència. No ens n'hem d'avergonyir", ha dit. 

Els noms proposats van ser MésCatalunya o Catalans convergents i ambdues opcions són considerades vàlides, segons va defensar Jordi Cuminal de l'àrea de comunicació del partit, per donar llarg recorregut a la nova formació política. No obstant, cap dels dos noms ha satisfet les bases que reclamen més temps per debatre el nom, d'aquí que s'hagi decidit crear una comissió per tractar aquesta qüestió. 

Aquest dissabte prossegueix a Barcelona la segona jornada del 18 congrés de Convergència, amb el qual preveuen il·luminar un nou partit per aconseguir tornar a ser majoritari a Catalunya i afermar la seva aposta per l'Estat propi.

"Es podria haver fet millor"

També el conseller de Cultura, Santi Vila, s'ha sumat a les crítiques en "l'ensopegada de la direcció" amb el nom per no haver promogut la participació i haver optat per empreses especialitzades. "No es va tenir l'habilitat de fer-hi participar molta més gent.

Dintre d'aquest espai hi ha gent molt inquieta, amb moltes idees i amb un bagatge molt ric, i posar-te en mans d'una empresa que et faci un parell de propostes no acaba d'anar prou bé. Es podria haver fet francament millor", ha dit en declaracions a Rac 1. Al seu parer, els noms proposats "es quedaven molt curts". "Jo crec que hem de representar un espai molt més ric", ha afegit.