El consell nacional de CDC ha aprovat aquest matí els noms dels seus candidats a les llistes Democràcia i Llibertat, la coalició amb què concorreran a les eleccions generals del 20 de desembre junt amb Demòcrates de Catalunya i Solidaritat. La proposta de la direcció, que situa com a número u de la candidatura Francesc Homs, ha rebut l’aval del 92% dels vots.

Convergència ha reduït la reunió del consell arran els atemptats que es van produir anit a París i que han fet que tots els partits desconvoquessin els actes electorals. No obstant això, els terminis legals per a la presentació de les llistes, que acaba dilluns, impedien ajornar aquest darrer tràmit d’aprovació.

El president del partit, Artur Mas, ha aprofitat la convocatòria per explicar davant del consell la situació en què es troben les negociacions amb la CUP per a la seva investidura com a president de la Generalitat després que dimecres no va prosperar la segona votació al Parlament. Mas ha insistit que ja ha mogut peça, amb la proposta que va exposar dijous davant la Cambra, i que ara és a la CUP a qui correspon respondre. Fonts dels assistents asseguren que el plantejament del president del partit no ha estat objecte de crítica, tot i que, en acabar la intervenció, ha demanat als presents el seu parer en relació a aquest tema.

Malgrat això, segueixen aflorant públicament veus d'inquietud en les files convergents. Aquest mateix matí, en una entrevista a COPE-Catalunya, el conseller d’Empresa i Ocupació en funcions, Felip Puig, ha advertit en relació a les reivindicacions de la CUP en matèria econòmica que aquesta formació ha d’entendre que “no pot ser que els que treuen deu diputats marquin la política econòmica del Govern".

Pel que fa a les llistes, la candidatura per Barcelona l’obrirà Francesc Homs, seguit de Carles Campuzano i Lourdes Ciuró. Jordi Xuclà, encapçalarà la llista per Girona, Antoni Postius la de Lleida i Ferran Bel la de Tarragona.

Les llistes del Senat les encapçalarà Miquel Àngel Escobar per Barcelona, Joan Bagué per Girona, Maite Rivero per Lleida i Carles Pellicer per Tarragona.