Els màxims dirigents dels sindicats CCOO i UGT a Catalunya han emplaçat avui el Govern a fer una reunió urgent per tractar la protecció dels funcionaris davant del referèndum d'independència de l'1 d'octubre, suspès pel Tribunal Constitucional.

En l'ofrena floral davant del monument de Rafael Casanova amb motiu de la Diada, els secretaris generals de CCOO i UGT de Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros, respectivament, han indicat que durant l'11 de setembre ha de ser present també la reivindicació dels drets socials.

Sobre el referèndum, han explicat que ja han sol·licitat una reunió urgent amb la secretaria de Funció Pública de la Generalitat per demanar que siguin garantits a tota hora els drets dels funcionaris. "Defensarem els drets dels treballadors públics per fer front a les amenaces que reben, també del Govern del PP", ha precisat Ros.

Javier Pacheco ha assenyalat de la seva banda que "no hi ha drets socials sense nacionals", mentre que Ros ha recordat que "hi ha molta gent treballadora que no està sortint de la crisi econòmica". Ros ha afegit que "resulta evident que Catalunya viu també una crisi institucional i política que necessita una sortida democràtica", i ha reclamat "serenitat, cohesió social i respecte".