Els sindicats CCOO i UGT es desmarquen de la vaga general convocada pel 8 de novembre. Tot i que aquest dilluns no descartaven sumar-s'hi, aquest dimarts al matí han enviat un comunicat conjunt amb un horari per les mobilitzacions dels propers dies, i de cara a la jornada de vaga només hi apareixen concentracions a les 12h i a les 18h arreu dels pobles del territori. 

"Considerem que la ciutadania d’aquest país s’enfronta a polítiques autoritàries molt greus per part del PP", per aquest motiu, ells que es consideren "les organitzacions més representatives de la classe treballadora", manifesten la voluntat de col·laborar amb els espais que treballin pels drets i llibertat. Si més no, no s'adhereixen a la vaga.

D'altra banda, reclamen al Senat que retiri l'aplicació de les mesures de l'article 155 i exigeixen l'alliberament dels presos polítics. Per això fan una sèrie de propostes que "exclouen posicionaments unilaterals i rígids" com diverses concentracions davant els ajuntaments o donar suport a la manifestació d'aquest dissabte.