El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) considera que el nomenament del nou director de TV3, Vicent Sanchis, ha estat “sempre ajustat al procediment” i el manté al capdavant de la televisió pública.

Segons ha pogut saber El Nacional, el consell de govern de la CCMA s’ha reunit aquest matí per avaluar la moció, aprovada per tots els grups parlamentaris menys Junts pel Sí, per reprovar Vicent Sanchis com a director de TV3.

La moció, presentada per Catalunya Sí que es Pot, demanava també la dimissió de l’actual presidenta en funcions del consell de govern, Núria Llorach, i instava a aquest mateix òrgan a reconsiderar el nomenament de Vicent Sanchis i avaluar altres candidatures.

Precisament arran d’aquesta petició del Parlament, el consell de govern s’ha reunit aquest matí per avaluar la situació i ha considerat que l’actuació per escollir el director ha estat “sempre ajustada al procediment”. Segons asseguren fonts de la CCMA, aquest mateix procediment és el que s’ha fet servir, “sense cap qüestionament”, en l’elecció dels últims vuit directors, tant de TV3 com de Catalunya Ràdio.

Tot i la decisió de mantenir Sanchis al capdavant de TV3, el consell de govern ha avançat que sol·licitarà una reunió als presidents dels grups parlamentaris per “conjugar” la voluntat del Parlament de reprovar Sanchis amb el “compliment del procediment legal vigent” en el seu nomenament.