El president del consell de govern de la CCMA, Brauli Duart, ha defensat en el marc de la comissió de control a l'ens públic, i davant les crítiques de l'oposició, que els últims nomenaments a TV3 i Catalunya Ràdio s'han fet seguint criteris "estrictament professionals". "Encara és hora, després de 8 anys, que li hagi preguntat a algú què vota o què pensa, jo miro la seva capacitat professional", s'ha defensat, després que la diputada del PP, Andrea Levy, li hagi preguntat si les opinions polítiques de David Bassa, nou cap d'informatius de TV3, no entren en contradicció amb el llibre d'estil de la Corporació. El president de la Corporació ha dit de Bassa que té "una dilatada trajectòria" a l'ens.

En aquest sentit, Duart ha assegurat que els nomenaments s'han fet i es faran "per estricta capacitat professional, més enllà del que cadascú pugui pensar, sigui el que sigui, sempre que aquesta ideologia no afecti la seva feina del dia a dia". Els darrers canvis que s'han produït en la direcció, tant de la televisió com de la ràdio pública, responen, segons Duart, a l'objectiu de "dinamitzar l’estructura de la casa per ser més eficients i permetre consolidar-ne el lideratge".  

Duart ha parlat també de les sinergies entre els mitjans de la CCMA per posar d'exemple que aquest any, i per primera vegada, durant la diada de Sant Jordi es farà un programa especial de manera conjunta. En la comissió de control d'avui, s'ha estrenat el nou director de TV3, Jaume Peral, en substitució d'Eugeni Sallent, que a finals de febrer deixava la direcció de la televisió pública després de gairebé quatre anys. En aquest sentit, Peral ha demanat que se'l jutgi en el seu nou càrrec al final del mandat i no ara.