Catalunya ha agafat el relleu de la presidència de l’Euroregió Pirineus Mediterrània amb l’objectiu de promoure projectes enfocats a millorar la creativitat, la sostenibilitat i la solidaritat.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assumit el càrrec de la mà de la presidenta del Consell Regional d’Occitània, Carole Delga, fins ara al capdavant de l’ens, de qui ha agraït la tasca feta. “Seguirem amb la línia iniciada i ampliarem projectes però sobretot treballarem per contribuir a la sostenibilitat, a la creativitat i a la solidaritat de les nostres regions”, ha remarcat Puigdemont.

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, que també integren l'espai, ha defensat, juntament amb Puigdemont, el paper de l’ens com un espai per defensar que “volem ser dins d’Europa” i “que volem una Europa que garanteixi els drets”.

En aquest sentit, els dos han criticat la gestió del Govern espanyol en el drama dels refugiats i l’han acusat de no complir amb els compromisos pactats amb la UE. “Són els estats els que no actuen bé i el govern espanyol no està fent la feina”, ha dit Puigdemont.

El traspàs de la presidència coincideix també amb el trasllat de seu de l’Euroregió. Actualment es troba a Tolosa de Llenguadoc però s’estan fent obres per reubicar-la a tocar de l’estació del Centre del Món de Perpinyà.