Catalunya entra al podi de les Comunitats Autònomes que creixeran aquest any per sobre de la mitjana del 3,1%, segons l'estimació del Centre de Predicció Econòmica. La situació política que afecta a Catalunya no ha repercutit en el creixement per comunitats autònomes, en una mitjana que suma l'actualització dels indicadors i la incorporació de les dades del tercer trimestre de la Comptabilitat Nacional, tot i que encara està per veure com afectarà el 2018. 

En aquest context, Catalunya se situa com la segona comunitat més dinàmica, amb un 3,4% de creixement, només darrera de Madrid (+3,6). L'estudi denota que hi haurà 4 comunitats més que estaran per sobre de la mitjana del 3,1%, el País Valencià (+3,4), Les Canàries (+3,3), Castella-La Manxa (+3,3) i Navarra (+3,2), la resta, exceptuant Les Balears que està just en el 3,1%, està per sota. 

Aquestes dades inclouen 15 indicadors d'activitat econòmica com els afiliats a la Seguretat Social, l'IPI, el consum de combustibles, les matriculacions, el comerç exterior o les pernoctacions, i considera la base de dades oficials de l'Institut Nacional d'Estadítica (INE) per a la comptabilitat regional.