La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, i el màxim responsable d’Economia Rural i Connectivitat del govern escocès, Fergus Ewing, han acordat aquest divendres impulsar un marc de cooperació estable entre Catalunya i Escòcia en matèria agroalimentària i forestal. La reunió entre els dos dirigents s’ha realitzat en el marc de la Royal Highland Show d’Edimburg, fira agroramadera de referència a Escòcia, que aquests dies està visitant la consellera, acompanyada pel delegat del Govern de la Generalitat al Regne Unit i Irlanda, Sergi Marcén. Serret també s’està reunint amb representants d’associacions i empreses del sector ramader i forestal.

Meritxell Serret i Fergus Ewing s’han compromès a impulsar estratègies de cooperació en diferents àmbits, com són la recerca agroalimentària, la formació i capacitació de joves per afavorir les noves incorporacions al sector primari, el cooperativisme o l’anàlisi de mercats, entre d’altres. També han insistit en la necessitat de millorar les relacions comercials dels productes agroalimentaris respectius, així com la voluntat de compartir coneixement i experiències en matèria de gestió forestal.

Precisament, la política forestal centra bona part de les reunions que aquest divendres manté la consellera a la Royal Highland Show. Concretament, Serret es reuneix amb els responsables de la Forestry Comission, l’Administració forestal escocesa; la Confederació d’Indústries Forestals (ConFor) i l’associació Scottish Land & Estates, amb qui coincideix en la necessitat de potenciar una gestió forestal sostenible, imprescindible per a un adequat manteniment del medi natural i per a fomentar economia productiva en el territori a partir de l’aprofitament econòmic de la fusta dels boscos. La consellera ha destacat que, a Catalunya, la gestió forestal és la principal eina de prevenció dels incendis.

La consellera també ha aprofitat la vista a la fira per a reunir-se amb les associacions i centres relacionats amb el sector agroramader com ara National Farmers Union Scotland, Scottish Machinery Ring Association, Lantra Sector Skills Council i Scotland’s Rural College.