El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha opinat aquest dimecres que la suspensió cautelar per part del Constitucional del referèndum sobiranista català posa de manifest la necessitat d'apostar per vies de diàleg i acord i no per la "unilateralitat".

Catalá ha fet aquestes declaracions als periodistes abans d'assistir al dinar que avui han mantingut el president del govern central, Mariano Rajoy, i el president colombià, Juan Manuel Santos, poc després de conèixer la decisió del Tribunal Constitucional.

El tribunal ha admès a tràmit l'incident d'execució presentat per l'Advocacia de l'Estat contra la resolució del Parlament de Catalunya per la qual es convoca el referèndum per al setembre del 2017, amb la qual cosa de forma automàtica ha paralitzat aquesta convocatòria.

Acostament als radicals

Segons el parer del responsable de Justícia del govern espanyol, el Constitucional ha complert amb la seva funció i la seva decisió és un element més que subratlla la necessitat d'apostar per les vies d'acord i no per les unilaterals o per buscar suport "en qui no els ajudaran".

"Acostant-se als radicals, les institucions catalanes no buscaran solucions", ha dit el ministre en relació amb els incidents provocats en els últims dies pels membres de la CUP, després de l'arrest de diversos d'ells per negar-se a declarar davant del jutge després de cremar fotos del Rei.

Un missatge adreçat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i a Junts pel Sí, a qui ha garantit que el govern central treballarà per l'acord "però dins la llei".