El català seria l'única llengua oficial a la nova República catalana, segons publica El Periódico, que recull un esborrany de la llei de transitorietat jurídica i assegura que el Govern deixaria el castellà fora de les llengües oficials del nou Estat.

Segons el diari citat, es garanteix que el castellà pugui mantenir la usabilitat actual, però els funcionaris tindrien l'obligació d'aprendre el català, tot i que disposarien d'un "període transitori suficient".

El portaveu parlamentari de JxSí, Jordi Turull, ha tornat a desmentir la informació, com ja va fer ahir amb la publicada per El País​, i s'ha lamentat que és "molt simptomàtic que segueixin tirant d'un suposat esborrany desmentit pel tort i pel dret".

El cantautor i diputat de JxSí, Lluís Llach, ha carregat de valent contra els dos mitjans assegurant que o bé "els enreden com a mones" o "serien mentiders compulsius".

Ahir, l'altre mitjà publicava que l'esborrany de la Llei de transitorietat jurídica que prepara la Generalitat preveu que si el govern de Mariano Rajoy impedeix el referèndum, la també coneguda com la llei de ruptura entrarà en vigor immediatament amb una declaració unilateral d'independència (DUI).