El vicesecretari de Comunicació del Partit Popular, Pablo Casado, ha assegurat al Congrés Provincial del PP de Salamanca que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, està "tranquil" sobre el "desafiament secessionista" del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, perquè l'executiu estatal té "la paella pel mànec".

Segons el seu parer, el Govern de l'Estat compta amb el suport de "la majoria social de Catalunya i d'Espanya" i, per fer front a possibles decisions unilaterals des de la Generalitat, "la llei s'aplicarà, tota la llei però res més que la llei".

Pablo Casado ha manifestat que l'equip de Carles Puigdemont, encara que ha fet "el ridícul a nivell internacional", manté actiu el seu propòsit de secessió per "embolicar els problemes de corrupció i els problemes de fallida dels serveis socials". Davant aquesta situació, ha demanat als independentistes catalans que canviïn de postura i que acudeixin a les Corts "per debatre el que vulguin". Tot i així, ha afirmat que els que defensen la postura independentista "no tenen raó i cada vegada tenen menys suport social". 

Segons Casado, el govern de Rajoy no en deixarà passar "ni una" i no tolerarà "un cop d'Estat" ni que es "liquidi la sobirania nacional en 24 hores". 

En la trobada popular, Javier Iglesias ha estat reelegit per encapçalar el PP a Salamanca, després de 8 anys al càrrec.