Mentre l'aeroport del Prat ha tornat a viure diferents episodis de caos aquests últims dies per les cues interminables al control de passatgers, i mentre els treballadors del Metro continuen endavant amb la vaga convocada per cada dilluns per una manca d'acord amb la direcció de TMB, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de baixa per maternitat, va decidir enviar al president del Govern, Carles Puigdemont, una carta exigint-li que reuneixi el Consorci del Palau per acusar Convergència.

Això és el que ha criticat avui de valent la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, en ser pregunta i repreguntada diverses vegades a El Món a RAC1 pel cas Palau i, sobretot, per quan tenia pensat el PDeCAT pronunciar-se sobre la qüestió. Pascal té clar que no ho faran fins que la sentència no sigui ferma i ha aprofitat l'ocasió no només per carregar contra Colau, sinó també per fer-ho contra els 'comuns' en general.

Començant per l'alcaldessa, a qui -de manera similar al que ha fet Mariano Rajoy amb Gabriel Rufián amb el metro- li ha retret que "no ha obert boca sobre el Prat ni la vaga del Metro, de la qual és la màxima responsable de resoldre'l, però, en canvi, a posar més llenya al foc pel cas Palau", Pascal ha acabat posant de manifest la seva "sorpresa" sobre que "els 'comuns' sempre parlin dels altres i no dels problemes que afecten aquesta ciutat".

Neteja i perdó

La coordinadora general del PDeCAT ha insistit en què "vam decidir fundar un nou partit perquè vam ser conscients que Convergència s'havia esgotat" i, precisament en aquest sentit, ha deixat anar que "qui digui que aquesta refundació és per tapar alguna cosa de CDC fa un anàlisi molt curt".

Però, altra vegada, el fet que la sentència del cas Palau sigui ferma és condició sine qua non perquè els demòcrates es pronunciïn. "Si s'acaba demostrant que hi ha alguna cosa mal feta, CDC haurà de dir que 'això no ho vam fer bé'", ha assegurat Pascal, per acabar dient que, en general, "la corrupció em fa fàstic".

Per tot això ha volgut deixar clar que "Convergència era molt més que Jordi Pujol" i per demanar a aquella ciutadania que va votar l'expresident que no sentin "indefensió". I és que, si el PDeCAT va néixer, no només va ser per aconseguir tenir "lideratge electoral", i per tirar endavant amb el procés -perquè, ha posat damunt la taula, "parlar d'autonomisme és com parlar de l'edat de pedra"-; sinó també per diferenciar-se de tots aquests casos.