Nou cas de discriminació lingüística al País Valencià. Ho ha denunciat el tinent d'alcalde del poble de Gata (Marina Alta), i membre de Podem, Jaume Monfort. Segons explica, en un vídeo difós a les xarxes socials, els fets van tenir lloc el passat 6 de desembre, dia de la Constitució, quan es va adreçar a dos agents de la Guàrdia Civil en valencià. 

Monfort estava esmorzant en un bar amb la seva família quan dos agents van aparcar el vehicle en una cantonada on està explícitament marcada la prohibició d'estacionament. Montfort, que és regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible del municipi, va advertir els agents que no podien deixar el cotxe allà, ja que "dificulta el trànsit a la resta de vehicles". 

L'incident, però, s'hauria produït per expressar-se en valencià, ja que, segons el regidor del partit morat, els agents li van respondre, en castellà: "Parla'ns en espanyol. La Constitució no ens obliga a entendre't en valencià". Segons denuncia el regidor, en tot moment va respondre amb normalitat, però tot i això, el cos va obrir una nota interna per expedientar-lo per conducta impròpia. 

El regidor denúncia l'actitud dels agents i defensa, en el vídeo, el seu dret a expressar-se en valencià.

Iglesias tuiteja en català per donar-li suport

El número u del partit, Pablo Iglesias, ha volgut donar suport a Jaume Monfort i ho ha fet a través d'una piulada a Twitter en català. "Igualtat també és respectar totes les llengües. Pels drets lingüístics dels pobles" defensava Iglesias, acompanyat amb el hashtag #ValenciàNoÉsDelicte.