Cartells reclamant la llibertat dels líders de l'ANC, Jordi Sànchez, i d'Òmnium, Jordi Cuixart, han aparegut als escons buits dels diputats d'ERC al Congrés que aquest dimarts, com en sessions anteriors, han decidit no anar al ple de la Cambra baixa.

Els cartells, amb les fotografies de Sànchez i Cuixart i el lema "llibertat", han estat retirats immediatament pels uixers del Congrés.

Diputats del PNB, EH Bildu, Unidos Podemos i PDeCAT s'han concentrat aquest migdia a la Porta dels Lleons en protesta per l'ingrés a la presó dels presidents de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural, que consideren una acció "incendiària" que entorpeix el diàleg.

Un total de 13 diputats de les formacions sobiranistes i d'Unidos Podemos i les seves confluències —En Comú Podem i En Marea— han participat en aquesta concentració, en la qual no hi havia ERC, que havia anunciat que els seus parlamentaris no anirien al Congrés ni al Senat.

Qui sí que ha anat al Congrés, han estat els diputats del Partit Demòcrata. Han arribat a la cambra amb clavells vermells a les mans que, més tard, han deixat sobre els seus escons. També n'han deixat un al lloc del president del govern espanyol, Mariano Rajoy.