El treballadors de la conselleria d'Exteriors han decidit enviar una carta al conseller Raül Romeva, a la presó d'Estremera des del passat 2 de novembre, per expressar-li el seu suport. En la carta, on també es mostren contraris a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, els funcionaris es asseguren sentir-se "indignats" per l'empresonament del conseller i de la resta del Govern, i ho consideren una "injustícia". 

En aquest sentit, posen de manifest que les mesures del 155 han anat "més enllà del que mai ningú hauria pogut imaginar" i comuniquen al conseller que "ens estem organitzant per fer conèixer a la ciutadania la situació de risc en què es troben les nostres institucions". Per això, li comuniquen que cada divendres els treballadors del departament es manifesten contra la suspensió de l'autonomia catalana, tal com han fet aquest matí quan han tallat la Via Laietana de Barcelona. "No defallirem fins que retorni la normalitat a les nostres institucions", reivindiquen.

"Et trobem a faltar, anara a la feina cada dia se'ns fa molt estrany, perquè tot es molt estrany", asseguren els treballadors, que afegeixen que "la teva absència ens posa tristos, i l'embat de l'estat ens desorienta". A més, agraeixen el compromís del conseller: "mai et podrem agrair a tu, molt especialment, que hagis estat fidel a la voluntat del poble, fins a límits d'assumir unes conseqüències que ningú hauria desitjat". 

A més, de les manifestacions, els treballadors també transmeten a Romeva que han empaperat l'interior del departament d'Exteriors amb cartells contra el seu empresonament, i li adjunten fotografies. " No estàs sol, no esteu sols, defensarem les nostres institucions fins que us tornem a tenir aquí. Us volem a casa, i us hi volem ja. I farem sentir la nostra veu fins que aquest desig s’hagi fet realitat", conclou la carta. 

 

Aquesta no és l'única carta de treballadors de la Generalitat cap als consellers. Els d'Economia també en van enviar una a Oriol Junqueras, així com els de Territori a Josep Rull.