El portaveu i regidor d'ERC a l'Ajuntament de Vic, Joan Ballana, ha publicat una carta dirigida al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que amb pocs dies s'ha fet viral. Ballana, que ha compartit el text al seu Facebook, fa onze iròniques preguntes a Rajoy fent un repàs a la part més fosca de la trajectòria del president espanyol.

Entre altres assumptes, Ballana recorda tots els casos de corrupció que afecten el PP, el rescat de la banca privada durant la crisi, la utilització del poder judicial al seu gust o l'Operació Catalunya. Marcant tots aquests precedents, el regidor li pregunta si ara "no li fa vergonya erigir-se com la solució a tots els problemes" i intentar aturar el referèndum de Catalunya.

"La independència només la podran impedir els ciutadans de Catalunya que legítimament votin 'no' al referèndum", assegura Ballana. Tot seguit, adverteix a Rajoy que "ja no té legitimitat per impedir res". "Per primera vegada, a la història, el temps juga al nostre favor. I cada dia que passa, el referèndum és més a prop", celebra.  Per acabar, el regidor dona la seva adreça i el seu telèfon "per si decideixen empaperar-me".