⁠⁠⁠⁠⁠El PP Català respondrà a la carta que el Govern ha enviat als ajuntaments per comunicar-los que hauran de cedir els locals per a l'1-O. Ho farà replicant amb una de nova missiva, que serà enviada als alcaldes i on se'ls advertirà que no poden cedir locals municipals per al referèndum.

Concretament, seran els grups municipals del PP els que es dirigiran per carta als alcaldes de tot el territori per avisar que no poden cedir locals "perquè vulnera la legalitat vigent i incorre en un delicte". Els populars catalans creuen necessari demanar als ajuntaments que no "s'atengui a les esmentades peticions i que en cap cas no es col·labori de forma directa o indirecta en la preparació d'un referèndum il·legal".

L'escrit s'argumenta amb tres advertències, la primera avisa que qualsevol cessió d'espai per al referèndum atempta "contra la legalitat vigent i incompleix les resolucions del Tribunal Constitucional". Així mateix, recorda als ajuntaments que el TC ha advertit, tant a la Mesa com al Govern, que l'incompliment d'aquestes es pot presentar en responsabilitats, inclosa la responsabilitat penal. Finalment, la missiva assenyala que la Secretaria d'Estat per a les Administracions Territorials ja va enviar una comunicació als Secretaris i Interventors dels ajuntaments advertint de l'incompliment de la llei en cas de cedir un local municipal per a l'1-O.