L'expresident de la ANC i número 2 de JuntsxCat, Jordi Sànchez, ha assegurat aquest dijous en una carta que "ningú pensi" que amb excarceracions i un retorn del president Carles Puigdemont des de Bèlgica sense risc d'ingrés a la presó quedarà tot resolt.

En una missiva manuscrita des de la presó de Soto del Real publicada al diari Ara, Sánchez ha remarcat que Catalunya ha arribat fins aquí per un compromís col·lectiu "per exercir sense renúncia ni dilacions el legítim dret a l'autodeterminació".

"Volíem votar, votem i tornarem a votar les vegades que faci falta per assolir el reconeixement", ha afirmat, i ha retret a l'Estat que confongui i creï confusió entre legalitat i legitimitat.

Sànchez remarca en l'escrit que "les aspiracions democràtiques de la majoria de la població catalana trobaran nous camins per continuar avançant".

Sense calefacció al mòdul

"Així com l'aigua troba sempre un camí, nosaltres el trobarem", ha assegurat, remarcant que el 21-D Catalunya tornarà a demostrar el món la seva voluntat.

A la carta, agraeix les mostres de suport rebudes, i afirma que l'excarceració és una demanda, però que "en cap cas no pot silenciar o tapar l'exigència democràtica i nacional en favor de la República catalana".

També retreu les condicions de la presó madrilenya, en la que la calefacció "només funciona" a la zona de les visites exteriors de familiars i advocats i no a l'interior dels mòduls.