El número dos de Podemos, Íñigo Errejón, ha contestat la carta del líder del partit, Pablo Iglesias, per comprometre's a "continuar caminant junts" per construir una "força patriòtica i plurinacional", si bé ha volgut deixar clar que no cedirà a les seves tesis.

Després de la carta publicada aquest dilluns per Pablo Iglesias cap al seu "company, amic i germà" Íñigo Errejón, ara ha estat el torn del número dos de Podemos.

Errejón ha publicat una missiva a la seva pàgina de Facebook recollint la mà de Iglesias, que el va convidar a continuar treballant junts, però volent deixar clar que no renunciarà a les seves conviccions, ni a l'essència del partit.

"Com a militant, la meva única manera de ser lleial és a dir la veritat fins i tot quan no estiguem d'acord; és defensar les idees en què crec", ha explicat el diputat de Podemos. Tot i així, Errejón assenyala que les evidents diferències entre la seva postura i la de Iglesias no són "insalvables". "Ens necessitem tots, però sobretot a tots amb les millors idees i projecte de futur", explica el número dos de la formació morada, per afegir: "Tenim l'obligació de no fallar".

A la missiva, Errejón també aposta per descentralitzar el partit, donant "més poder i més recursos als àmbits municipal, autonòmic i de les diferents nacions", a fi de "construir una veritable força patriòtica i plurinacional".

Errejón també ha volgut deixar clar que, per ell, primer són les idees, i després les persones. "Nosaltres estem de passada, hi haurà un dia en què fem un pas enrere i en vinguin d'altres i d'altres". Així, ha conclòs que el millor és "trobar-se en el debat [...] Sense renunciar a res. Junts multipliquem".