El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha assenyalat aquest diumenge que "no sorprèn la implicació d'Artur Mas, però sí que sorprèn que guardi silenci quan algú l'incrimina directament".

Carrizosa ha fet aquestes declaracions en relació a les darreres informacions publicades en què s'assegura que un testimoni protegit hauria implicat per primera vegada i davant el jutge l'expresident Mas en el cas 3%.

El portaveu de Cs considera que "la trama del 3% és un final de cicle i que ja s'acaba el període de CiU a Catalunya". Sobre el president de Múrcia, Carrizosa s'ha mostrat convençut que complirà amb la seva paraula i dimitirà del càrrec, "tal com va dir que faria si era imputat". El portaveu confia que el PP "posarà al càrrec una altra persona que no tingui cap imputació judicial per corrupció".

Iceta demana explicacions

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat "una explicació al màxim nivell, és a dir, a Artur Mas", per les últimes informacions sobre la presumpta corrupció de CDC en el conegut com a 'cas 3%'.

"Al contrari del que es diu, això no és un atac a l'independentisme: ni ERC ni la CUP s'han vist afectades", ha respost des de Sant Fruitós de Bages a Mas, que dissabte va atribuir la investigació de CDC a la seva aposta per l'independentisme.

Iceta ha recordat que les indagacions se centren "a CDC en l'època en què estava dirigida per Artur Mas", per la qual cosa és l'expresident de la Generalitat qui hauria de explicar-se.