El principal grup de l’oposició al Parlament, Ciutadans, ha presentat aquest dijous una interpel·lació al Govern sobre el balanç del primer any. Carlos Carrizosa, diputat de la formació, ha retret a la consellera de Presidència, Neus Munté, que el Govern de Junts pel Sí “passarà a la història per la inacció i la inestabilitat”.

Carrizosa ha lamentat la falta d’accions dutes a terme per l’Executiu de Carles Puigdemont, entre les quals ha remarcat la situació dels barracons, i ha demanat la millora de la llei d’autònoms, i el descens de la taxa d’atur i pobresa.

La xarxa de Rodalies i infraestructures també ha estat un punt de conflicte entre el Govern i el principal partit de l'oposició. “Estic segura que si la gestionéssim nosaltres, no seria la pera, però estic segura que no seria el xurro que és l'actual xarxa de Rodalies, gestionada pel Govern espanyol”, ha assegurat Munté.

La consellera ha defensat les actuacions del Govern i les mesures portades a terme en aquest any, tant en l’àmbit de polítiques de joventut com en qüestions relacionades amb la vulnerabilitat de les persones, entre d'altres. Munté ha assegurat que el Govern té un objectiu concret que passa pel referèndum. “Deixi’ns que nosaltres actuem per donar compliment al programa electoral”, ha demanat Munté.

A la pregunta de Carrizosa sobre les relacions entre Estat i Govern, la diputada de Junts pel Sí ha retret que no es preguntés ahir en la sessió de control. “La seva portaveu va tenir una magnífica oportunitat per preguntar-ho aquí”, ha assegurat.