El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha acusat aquest dissabte el Govern de "muntar un circ" per "escalfar l'ambient" amb la denúncia a la Guàrdia Civil arran dels interrogatoris pel referèndum.

Des de les Cases d'Alcanar, Carrizosa ha defensat els interrogatoris "si hi ha la sospita que aquests senyors podrien estar incomplint la legalitat" i ha opinat que la denúncia "no tirarà endavant".

La denúncia acusa els agents que van portar a terme els interrogatoris de cinc presumptes delictes: contra els drets individuals, obstrucció a la justícia, usurpació d'atribucions, falsedat documental i violació de secrets.

"Nosaltres respectem absolutament les diligències dels cossos policials i les dels jutges", ha assegurat Carrizosa, que ha emmarcat en la normalitat que es demani informació a diverses persones per suposades il·legalitats. "Suposo i espero que donaran les explicacions pertinents i, si estan complint la legalitat, no passarà absolutament res", ha afegit el diputat taronja.

Sobre la preposició de llei del referèndum que s'ha de presentar, ha apuntat que la formació no participarà "d'una altra performance" que converteixi el Parlament "en el Teatre Nacional de Catalunya". A més, ha afegit, la llei es quedarà en "paper mullat".

Ja aquest matí el líder del PP català, Xavier García Albiol, ha assegurat que el seu grup no assistirà "a un ple il·legal per votar la llei de l’1-O”.